10 Nisan 2013 Çarşamba

Başka bir şehir




Bazen olmuyor. Nasıl oluyorsa bazen denk geliyorsa her şey. Bazen de öyle olmuyor işte. Şikayet etmemek gerek. Umutsuzluğa gerek yok. 

Ama eğer bazen değil de genelde olmuyorsa. Bazen denk gelmeyip de nadiren denk geliyorsa. Gözünün önünde şarkını başkası çalıyorsa, güle oynaya mutlulukla. Sana da sessiz yutkunmalar kalır. O zaman doldurursun kadehini. Yakarsın sigaranı, o zaman. Kuytulara kaçacağı yok kimsenin. Açık açık görecek yalnızlığını aynada. Açık açık görecek yalnızlığı unutanları. Sessiz sessiz izleyecek şarkısını. Duymak haram çünkü ona. Duymuyor o gittiğinden beri, ne duaları ne lanetleri. 

Sıcaklığını unuttu, gülüşüyle ısınıyor. Uzak, kalbi uzak olduğu kadar saçları da uzak artık. Elleri, gözleri de uzak. Nasılsa dokunmak yasak, eller üzgün. Ama sevilmemek yakıyor büsbütün. Kıymetli, çok kıymetli sözcükleri. Duymak günah. Öylesine güzel işte duymak sesini. Duymuyor hala..

Gitmek mi zor, kalmak mı ? Bilmem. Sevilmemek mi zor, sevememek mi? Çok sevdiğin şehre bırakırsan her şeyini, yollar da haram sana bulutlar da. Gökyüzü de tutsak, denizler de. Geçmişten kopamadın ki geleceğini kurtarasın. Bırakamadın arkanda hiçbir şeyi. Şehrinde doğan güneşi bile ayrı tuttun sen. Saçlarına nasıl da vurduğunu hatırladın hep. Hakettin sen bu laneti ne dersen de. Hakettin yarım kalmayı başka bir şehirde..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder